Karlshamnsritten

Igår åkte jag med Lilla upp till Karlshamn och Karlshamnstravet. Det kändes lite märkligt att vara där på en icke-travdag kan jag säga. Så annorlunda mot när jag var där sist för nio år sedan och red mitt första montélopp på Karin.
 
Värmning inför start med Kronoborgs Karin 2007-07-18
 
Nu var det distansritt som gällde, men delar av slingorna gick inne på banan.
 
Lilla var riktigt taggad kan jag säga. Det märktes redan när vi värmde upp hur hon liksom slängde med huvudet på ett busigt vis. Det är liksom så som Lilla brallar med ryttare. :)
 
Målet för ritten var att göra ett godkänt resultat. Då förra tävlingen inte blev som tänkt var det viktigare än att rida för placering. Ett gäng ryttare drog iväg i en högt tempo strax efter start. Lilla var bra sugen på att gå med, men fem mil är ändå fem mil och jag hade min plan klar. Plus att jag inte hade velat lägga allt krut redan från början hur som. Banan gick över mycket asfalt. Så det var också en bidragande orsak till att jag valde det tempo som jag valde. Skulle jag rida där igen så vet jag ju lite hur terrängen ser ut och då kanske jag lägger upp planen annorlunda.
 
Lilla spanar in travbanan inför start
 
I vetgaten var Lilla sig  själv den här gången. Hon låg lågt i puls på alla kollerna. Mycket nöjd med det är jag. Hon fick en kommentar om att tarmljuden var lite sämre i första vetgaten. Sekunden efter la hon en stor hög bajs. Fin tajming. Ingen kunde tveka på att magen inte var igång där...
Hon låg på fint ute på slingorna. Men för att få bäst resultat så skall vi nog försöka få sällskap hela vägen nästa runda. Det märktes att hon liksom tyckte att det var roligare att springa om hon såg någon annan. Inte nödvänligtvis att vi behövde vara sida vid sida, men se någon i vart fall.
Jag var lite osäker på hur hon skulle beté sig i rätvarv på travbanan. När vi till exempel kommit in till Jägers efter långa uppehåll så brukar hon ta fatt och vilja springa väldigt fort. Det var jag inte så sugen på nu, utan en mer moderat fart var att föredra. Det första varvet var nämiligen mitt i loppet med 1,5 mil kvar till vila. Men jag hade inte behövt oroa mig. Lilla viste vad som gällde. Vi red in på banan, red ner till innerspår och hon tuffade fint på i den farten jag angav. På upploppet fick hon springa på lite grann med 5 mil i benen. Det kändes som on hon tyckte att det var kul att få öka lite på slutet och hon var inte alls så trött som man kunde tro. Jag behövde bara viska (inta "fartsits") att det fick gå lite fortare så svarade hon.
 
Lilla med Groom. 
 
Vi slutade femma, det vara bara tre placerade, så inte i närheten av någon framstående placering. Men ett fint lopp och godkänt resultat. Jag är supernöjd med min fina häst. Nästa start kan kanske bli 8 mil. Jag skall suga lite på den karamellen. Och se hur hon har tagit den här äventyret innan jag anmäler.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0