Tävling på Ribban

Idag var det Hisans tur att tävla igen.
 
Ribersborg i centrala Malmö var tävlingsplatsen den här gången. Det är en helt fantastiks anläggning som inte används så mycket, vilket är synd. Det kunde ha varit så många fler tävlingar där och på en högre nivå. Nu var status lokal och högsta klassen 1.05.
 
Hisan och jag startade i 1m. Vi skulle ha startat 1.05 med men klockan rann iväg och därför strök jag mig från den andra klassen. Vädret var fantastiskt, ur min synvinkel. Men det känns inte kul att låta hästen stå och vänta allt för länge i ett varmt släp i gassande solljus. Framför allt inte efter gårdagens erfarenhet.
 
Hisan var taggad till tusen och taktade ner till banan. Helt optimalt är det inte med helvila dagen innan start för den Herrn... Mitt mål med ritten var att inte backa. Rida framåt och lösa distanser framåt. Det är så jag måste rida om vi skall komma framåt. Det går att backa sig runt en bana på 1 meter men sedan går det inte. Då blir jag osäker, vilket gör Hisan osäker och så blir det pannkaka.
 
Mitt mål föll väl ut. Vi gjorde en fin felfri runda.
 
 
Lilla fick en lugn och skön dag i hagen idag. Hisan var ju iväg. Han kan annars vara lite störig och tetig vilket inte är någon hit när man skall ta det lugn som häst.
Jag kom hem till en pigg och harmonisk liten häst som stod med kompisen och väntade vid grinden. Lite TLC hann vi också med i stallet. Veckan som kommer lägger vi om schemat till bara lugna aktiviteter för att optimera hennes återhämtning.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0