Oktober ut

Nu har hela oktober gått utan att jag uppdaterat. Lite dåligt kan man ju tycka. Det största problemet med det är att jag faktiskt glömmer bort vad jag gjort om jag inte passar mig.
 
Så här kommer en kortare genomgång av de sista 8 dagarna i oktober månad.
 
Måndagen den 24 - Hisan reds av en kille som fått uppdraget att hoppa honom åt mig på träningen dagen efter. Jag har ju som jag skrivit låst mig lite när det kommer till hoppningen. Han ville känna på honom lite på maken innan för att lära känna honom. Och det fick han ju så klart.
 
Lilla fick också vara med i ridhuset samtidigt. Lika bra att passa på att få båda tränade samtidigt. Lillas pass bestod mest av skritt.
 
Tisdagen den 25 - Lilla reds ut av min medhjälpare tidigare på dagen. Perfekt när det kan bli så eftersom det är så mörkt nu när jag kommer ut till stallet själv.
 
Hisan hoppades och var mer än lovligt taggad, vilket jag misstänkte sedan innan. Killen redde ut det bra och jag tror att Hisan var mer än nöjd med att få hoppa lite. Han tycker att det är så kul.
 
Onsdagen den 26 - Hisan fick gå ett lösgörande pass i ridhuset där vi varvade skritt med kravlös trav på halvlång tygel. Han fick ju gå rätt rejält på hoppträningen och ibland är det bra att lägga ett lugnare pass efter. Att bara vila efter en prestation är inte alltid av godo.
 
Lilla vilade.
 
Torsdagen den 27 - Hisan reds av min medhjälpare och jag passade på att rida Lilla. Det blev ridhuset igen då det var mörkt. Den här gången travade vi lite mer än sist. Och jag lyckades få till två korta bitar trav där hon blev väldigt fin och swungig i steget. Det får vara målbilden. Att orka mer än så här just nu är inget att tänka på. Jag är glad för det lilla så skyndar vi långsamt. Men det är superkul att hitta det där lilla extra i sin häst.
 
Fredagen den 28 - Båda hästarna fick vila och Lilla fixades inför lördagens eskapader.
 
Lördag den 29 - Lillas medryttare skall flytta så som avslutning fick hon starta en träningsritt som min klubb anordnade. Det var en ganska kort ritt på bara 16km. Men det var ett lite roligare träningspass under tävlingslika förhållanden.
 
Lilla gjorde så klart bra ifrån sig och var först i mål. Ritten var dock i kortaste laget tyckte hon.
 
Efteråt red jag ut på Hisan och sedan rök till och med vinterpälsen. Jag klipper honom årligen och det brukar passa bra att göra detta i oktober.
 
Söndag den 30 - Vila för Lilla då varannan dag är det jag strävar efter för hennes träning även om vi ibland gör avsteg.
 
Hisan fick ridas ut igen då vädret var underbart och det hade varit synd att hålla till i ett ridhus. Det gäller att passa på för höstarna brukar sällan bjuda på så många fina dagar.
 
Måndag och sista dagen i oktober - Lilla reds ut av sin medryttare. Hisan fick ett pass i ridhuset. Han kändes fin och lyhörd. Det fanns en liten bom framlagd så vi passade på att galoppera över den och anpassa stegen så att vi kom i en jämn rytm. Vi borde rida mer över bommar helt enkelt. Fast kanske mest över upphöjda bommar även om det inte blev så igår.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0