Tar ett omtag...

Så det kan gå när tiden bara springer och man helt glömmer bort att både publicera inlägg och att skriva. Nu skall jag försöka få någon ordning på det här med vad hästarna och jag gjort i november. Framöver skall jag försöka skriva lite mer frekvent. Det blir lättare för mig att komma ihåg allt då. - Varning för långt inlägg...
 
5 november - redan här sviktar mitt minne. Lilla hade vilat ett par dagar efter vaccination. Och om jag inte missminner mig så tog jag först en lugn tur på lördagen men mest skritt.
Hisan var i gasen efter den oplanerade vilan då jag var dålig i veckan. Jag har för mig att jag red honom i ridhuset.
 
6 november - här mins jag tydligt. ;) Jag åkte till Vomb med en klubbkamrat i distansklubben. Hisan var med och vi körde den vanliga rundan som är på runt en mil. Det var härligt att komma ut till skogen. Hisan var i gasen och brallade i galoppen till en början, vilket han så klart inte får. Min "baktanke" med att välja Hisan till detta, förutom att det var lite tajt inpå Lillas vaccinering var att han skulle få gå av sig lite då jag bokat in hoppning på tisdagen efter.
 
Lilla gick en lite längre runda efteråt än dagen innan. Hon var som alltid pigg.
 
7 november - Lilla vilade, Hisan trimmades inför hoppningen dagen efter.
 
8 november - LIlla reds av min medhjälpare. Hisan hoppade i stora ridhuset. Han var samlad och jag kunde hoppa honom bra. Under uppvärmingen hoppade vi något hinter som var upp mot 1.10. Skynda långsamt och blanda in lite högre emellanåt kommer jag sikta på. När vi väl hoppade en bana på slutet var den på låg höjd. Men det kändes bra och det är huvudsaken.
 
 
På natten mot torsdagen drog det in ett snöoväder.
 
9 november - Båda hästarna vilade. Det är svårt att veta hur underlaget ser ut när man är i stallet i mörker.
 
10 november - Jag åkte upp till Stockholm för jobbets räkning. Där uppe var det ett enormt snökaos. Tur att det kom mer moderata mängder nere i Skåne. Mina medhjälpare tog hand om hästarna.
 
11 november - Halvdag för mig på jobbet. Så trots att det var vardag kunde jag skritta Lilla ute och avsluta med lite trav på täckta banan.
 
Hisan trimmades i ridhuset.
 
12 november - Jag och klubbkompisen hade bestämt oss för att göra Vombritten till ett stående arrangemang nu i vinter. Det kommer att bli en helt galet bra vinterträning för våra distanshästar. Men den här veckan fick vi ställa in. Det var inte läge att bege sig ut. Vanligtvis ligger ju inte snö så länge så det var ingen fara att ställa in en gång.
 
I stället fick både Lilla och Hisan springa på fast mark på täckta banan. Man kan säga att båda var lyckliga av att få röra på sig.
 
Lilla laddade som vara tusan där inne. Hon tycker verkligen att det är kul att vara där.
Hisan brukar jag inte rida där inne då det är lågt till tak. Men jag gjorde ett undantag. Han trivdes med tilltaget.
 
13 november - Det är ju trist att inte göra något på helgen. Så jag lastade Lilla och åkte in till Lund. Där mötte jag upp med min kusin och vi skrittade ut en timme. Det gick precis att ta sig fram mellan snöplättarna.
 
Hisan trimmades i ridhuset.
 
14 november - Trim med Hisan inför tisdagens träning. Snön höll på att tina bort. Lilla vilade
 
15 november - Hoppning igen i stora ridhuset. Att vädret slog om gjorde Hisan hostig. Så vi avbrött träningen tidigt. Men det lilla vi hoppade kändes väldigt bra.
Lilla vilade.
 
16 november - På onsdagen var jag på möte på kvällen. Mina medhjälpare tog hand om hästarna.
 
17 november - Lilla reds av sin medhjälpare och jag passade på att drilla Hisan medhjälpare lite i ridhuset. Jag känner mig inte riktigt bekväm i den rollen. Att vara "lärare" i andra situationer har jag inget problem med men när det kommer till hästar tycker jag att det är svårt.
 
18 november - Sedvanlig fredagsvila för hästarna.
 
19 november - Vombritten blev av. Och vilket väder vi fick. Lilla var pigg som tusan och vi averkade 2 mil med härligt sällskap av fyra andra klubbkamrater. Härlig dag.
 
Hisan fick också ridas ut. Men hemma i stället. Det blev årundan men i mer skrit än vanligt. För nere vid ån var det kladdigt som tusan, men ridbart. Så här års är det ofta inte alls möjligt att rida där nere alls.
 
20 november - Vila för Lilla. 
Hisan trimmades i ridhuset.
 
21 november - Tidig morgon för mig. Lilla skulle chippas och jag körde därför iväg henne innan jag började jobba. Hon hämtades senare på eftermiddagen. Helt nöjd med tilltaget var inte madammen. Men nu har hon en kod i sitt pass.
 
Hisan vilade.
 
22 november - 23 november - Jag var iväg på jobbresa igen. Hästarna togs omhand av mina medhjälpare.
 
24 november - Efter veckans resande och tidiga morgonar var jag helt enkelt för trött för ridning. Hästarna vilade.
 
25 november - Lilla vilade men Hisan fick ett trimpass i ridhuset. Han var helt med på noterna och väldigt trevlig. Vi avslutade med att hoppa över en liten cavalettibock som lägligt nog stod framme.
 
26 november - Gårdagen... Jag lastade båda och åkte till Vomb. Lördagen är ju den dagen vi ska köra ritt där ute. Lite mulet väder men vad gör väl det. Hisan var mer på backen än sist men han behöver är att komma ut där mer för att slappna av helt och funka bättre i grupp med andra hästar.
 
Lilla var så fantastiks som bara hon kan vara. Tyvärr pajande min rygg lite så det blev bara 1 mil i skogen den här gången. Mer hade jag inte fixat... så kan det gå. Ryggen kommer nog alltid vara ett aber för mig.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0