Årets sista sommarvarma dagar

De här helgen har bjudit på sommar värme. Faktum är att nästan hela september har varit väldigt varm. Omkring 20 grader nästan varje dag är inte fy skam för första höstmånaden.
 
I lördags var det dags för träning av båda hästarna. Men även att se till att vi fick hösilage av acceptabel kvalité levererat från en permanent leverentör. Det sista lyckades inte alls. Jag tar nya tag i den frågan nu efter helgen.
 
Lilla fick gå ca 40 minuter. Det blev ingen superlång runda då vi mestadels skrittade. Vi tog rundan runt Granelundshallen, det var länge sedan jag var där. Jag noterade att asfalten på vägen dit har blivit hal. Kanske är den mer sliten eller så beror det på att vårt sällskap tog långa steg och Lilla ville hänga på. Annars så brukar det fungera att även trava på asfalt som är åt det halare hållet om man bara anpassar steglängden. Vi passade även på att galoppera lite på slutet. Jag har haft en paus i galopparbetet på henne, pauser skall man inte förringa. Fattningen blev relativt som jag ville. Det går fortfarande iväg i 190 när hon går in i galoppen men det gick fint att samla upp och få till en fin galopp som nästan skulle kunna kallas för rund. Det är vänstergaloppen jag pratar om, det är hennes bästa. Det kommer att bli bra det här med galoppen till slut. Men det kommer att ta lite tid. Vi skynda långsamt.
 
Hisan fick gå ett galoppjobb på riktigt på galoppbanan. Han behövde verkligen få galoppera på så det blev perfekt. Två varv fick han gå.
 
Söndagen var vilodag för Lillas del. Hon går ju bara varannan dag i möjligaste mån. Hisan fick trimmas i Warren-Haisings. Det låg dagg i gräset så för säkerhets skull så galopperade vi fram lite på vägen runt först innan vi samlade upp och kunde rida kort galopp. Galoppen från dagen innan hade gjort underverk. Hisan var framme och superfin.
Lite så där är han min brune springare. Man måste rida honom fram så är han framme. Rider man med bromsen i ett pass så sitter bromsen kvar nästa pass också och den måste gasas loss. ;)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0