Ny helg

En hel vecka har gått sedan mitt förra inlägg. Vad har då hänt.
 
Måndag:
Hisan fick gå ett pass på Melonbanan med trim.Han kändes fin och framåt. På vardags kvällar är jag sällan sugen på någon längre träning, så inte heller den här gången. Jag måste försöka hitta mer ork för en halvtimmes träning är lite i underkant.
 
Lilla vilade
 
Tisdag:
Hovslagaren var ute och skodde båda hästarna. För Hisans del var det exakt på tiden. Lilla fick travskor på runt om i stället för endast travskor endast fram och ridhästskor bak med sulor runt om. Hennes distanstävlande är över för året så nu blir det "vanlig skoning" och så får hovarna vila från sulorna som faktiskt stänger in lite.
 
Hisan fick vila.
 
Lilla jobbades vidare med fokus på galoppjobb på galoppbanan.
 
Onsdag:
Båda hästarna vilade och jag spänderade min dag i Stockholm. Hästarna blev så klart omskötta an en av mina medhjälpare. 
 
Torsdag:
Jag var hemma igen och därför var det träning av båda som stod på programmet.
 
Hisan tömkördes på Warren Haistings. Det är nyttigt att se sin häst från sidan ibland. Han fick jobba en dryg halvtimme på töm. Jag är ingen hejare på att tömköra, jag gör det sällan. Men när jag väl gör det så tycker jag att det är bra omväxling.
 
Lilla gick ett kortare jobb som avslutades med två repor på galoppbanan som tillsammans blev ett knappt varv. Vi lyckades med att fatta båda galopperna på det viset.
 
Fredag:
Hisan trimmades en kortis på Melonbanan. Det duggregnade men temperaturen höll sig ändå så att vi inte blev kalla. Plus i kanten till både mig och Hisan att vi stod ut med vädret måste jag säga.
 
Lilla vilade.
 
Lördag (idag):
Helg och mer tid för häst. Efter veckostädningen i stallet med nytt strö i boxarna och allmänt fix så red jag ut på Hisan. Det blev en runda på en mil med mestadels galopp. Hisan var med på noterna. Runt milen tycker han är lagom för en uteritt. Längre är ju mest bara onödigt om man frågar Herr Brun. Åskiter om allt den där. Avslappnad och på gott humör var han. Ritten var härlig.
 
Lilla stod näst på tur och även hon fick gå samma runda på en mil. Fröken svart är lite för pigg för sitt eget bästa just nu. Hon är i för hög kondition för det arbetet hon har fått göra de senaste veckorna och galopparbetet gör henne än mer på tårna. Jag få lägga upp ett lite bättre träningsschema för henne, men samtidigt ville jag ju att hon skulle ta det lite lugnare. Det där med avvägning är svårt. Lilla är dock aldrig svår, säger man till henne att ta det lugnt så tar hon det lugnt även om man får upprepa vad man sagt om farten ett antal gånger under turen. En mil är bara småpotatis för en häst som tränat och tävlat åtta mil...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0