Uppladdning inför årets första tävlingsstart

Lite drygt en vecka har gått igen.
 
Måndagen den 3 april hämtade jag ett lass hö. Då jag inte kan ta in det själv hjälper min sambo mig. Hästarna vilade.
 
Tisdagen den 4 april blev det det motsatta till vila. Jag red ut båda hästarna. Det blev den korta årundan för båda för jag hade ett möte på kvällen som jag skulle hinna till. Så klockan 20:00 var båda tränade, jag ombytt och duschad. Inte så illa pinkat för en vardagskväll. Tidsoptimering...
 
Onsdagen den 5 april åkte jag till Stockholm med jobbet. Hästarna vilade på nytt.
 
Torsdagen den 6 april stod där hoppträning på schemat för Hisan. Jag var själv med tränaren vilket var suveränt. Jag fick verkligen en bra känsla och kände mig modig för första gången på länge. Vi höjde ändå inte upp hindren vilket jag tror var bra. Det gäller att bygga det där självförtroendet, inte rasera det. Höjden får komma i sinom tid.
Vi avslutade med att rida omhoppningssvängar där Hisan verkligen bjöd till, letade hinder och visade att han tyckte att det var roligt.
 
Fredagen den 7 april vilade Hisan. Lilla fick en sista avstämning inför tävlingen på söndagen. Hon var taggad till tusen och jag fick påminna henne om att det inte skulle springas fullt ös medvetslös. Hon kändes väldigt fin.
 
Lördagen den 8 april red jag ut och galopperade Hisan på galoppbanan. Lilla fixades i ordning och stylades. Utrustningen hennes putsades och packades. Ni anar inte hur lång packlista jag har inför en distanstävling... det gäller att ha med grejer för alla eventualiteter. Det kan ju regna... eller så blir det sol. Vem vet, det är ju många timmars ridning så ombyte är ju skönt att ha med sig om man behöver. Jag lärde ju mig det den hårda vägen förra året då jag red 8 mil i regnblöt utrustning...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0