Dagen efter tävling

Det är oftast först dagen efter tävlingen som man vet om hästen tagit det bra eller inte. Jag låter alltid Lilla helvila men jag gör en väldigt grundlig visitering och pysslar alltid om henne lite extra. Idag sammanföll detta dessutom med hennes födelsedag. Det är sju hela år sedan hon föddes, jag mins det som igår. Hon var därför dubbelt värd lite extra pyssel.
 
Till min stora glädje var hon idel solsken med rena och torra ben. Inga skavanker, inget skav och kalla och fina var dem. Hon såg ut att säga... "springa långt idag också". Bara det är positivt och ett tecken på snabb återhämtning. Planen för Lilla är hur som en lugn vecka så här efter prestationen innan vi kör igång igen med träning och uppladdning inför nästa drabbning.
 
Pigg och glad med lockar i pannluggen
 
Jag önskar att jag skulle vara lika mycket solsken som svarta damen. Men jag lider av extrem tränigsvärk. Jag tror inte att jag har någon muskel i kroppen som inte värker idag... Nåväl, jag vet ju vad det beror på... lite mer träning för den tvåbenta kanske??
 
Hisan fick inte vila idag. Eftersom jag inte var på topp blev det uteritt. Årundan börjar bli fin, det gick att galoppera hela vägen. Toppen för en något laddad Hisan som fått vila lite för mycket när han bara gått varannan dag. Efter galoppen nere vid ån gav mina vader upp i kramp. Inte lätt med så mycket motion under gårdagen. Så skritt hem med andra ord. I morgon får jag ta mig samman och trimma honom lite. Troligtvis har träningsvärken lagt sig lagom tills dess.
 
Om marken är vit av vitsippor vet man att det är vår på riktigt

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0