Lite kort uppdatering

Tisdagen den 11 april trimmade jag Hisan i ridhuset. Träningsvärken hade släppt i mina ben så det kändes riktigt bra arr rida igen. Flyinge förberedes för islandshäststävlingar så vi höll till i skolridhuset. Lilla vilade även idag. 
 
Onsdagen den 12 april skirttade jag Lilla en kort stund. Mest för att hon skulle få göra något och för att jag skulle kunna checka av status ännu mer. Kravlöst hur som. Hon kändes pigg och fräsch men man ska inte underskatta vila efter tävling. 
Hisan vilade. 
 
13-16 april var jag bortrest. Hisan reds alla dagarna och Lilla skrittades i ridhuset på lördagen. 
 
Måndagen den 17 april var jag på planeringsmöte inför vår kommande träningsritt. Mer om den senare. 
Lilla joggades lugnt runt årundan. Hon tyckte att vi tog det lite väl lugnt men det är viktigt att hålla sig till planen. 
Hisan vilade. 
 
Tisdagen den 18 april trimmade jag Hisan i glasridhuset. Det fanns lite cavaletti framme som vi passade på att skutta lite över. Hisan var med på noterna och kändes fin. Lilla vilade. 
 
Onsdagen den 19 april skrittade jag Lilla runt årundan. Vi hade en mysig tur tillsammans. Hisan vilade. 
 
Torsdagen den 20 april red jag ut med Lillas medryttare. Vi red 9,8km runt på Flyinge. Hisan var mer samlad än jag vågat hoppas på. Han var bara lite spänd till en början då han fick span på ett körekipage. Lilla var som vanligt, pigg och glad och så klart hade hon velat springa mer och fortare. 
 
Fredagen den 21 april byggde vi bana till träningsritten i Öved. Vi hade relativt tur med vädret. Det regnade i vart fall inte till en början. 
 
 
På eftermiddagen skulle vi ut och rida en sväng på markerna där. Hisan fick följa med för jag tänkte passa på att hoppa lite stockar och annat. Tyvärr trampade han av sig en sko på höger fram. Det är den hoven som han hade en hovböld på för ett tag sedan. Han har haft sulor sedan dess. Så för honom blev det stor skillnad. Inte bara för sulans skull utan för att han har väldigt tunna sulor hur som. Det går inte att rida honom med en tappsko, det har heller aldrig gått. Så vi fick gå hem och välja mjuka vägar eller vägar utan småsten på (lätt... när det är grusvägar överallt, not).
Men vi kom tillbaka till släpet och väl hemma fick Hisan sko och sula på igen. Han var nöjd med det där sista. 
 
Lilla vilade. 
 
Gårdagen den 22 april bjöd med träningstävling i Öveds. Lite nervöst för mig som trävlingsledare att hålla koll på allt. Men det mesta flöt på som det skulle och de 12 ekipage som kom till start fick uppleva härligt väder och vackra vägar. Vi avslutade med korvgrillning och delade ut deltagardiplom och rosetter till att som var med. Jag hoppas att alla andra tyckte att det var lika trevligt som jag. 
 
 
Hisan vilade. 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0