Augustis händelser

Tisdagen den 8 augusti blev det ett dressyrpass med Lilla. Jag började med att rida runt terrängbanan och avslutade på Melonbanan. Hisan vilade.
 
Onsdagen den 9 augusti var jag hästledig och på jobbresa. Lilla vilade och Hisan reds av min medhjälpare.
 
Torsdagen den 10 augusti var det hoppträning som stod på schemat för Hisans del. Jag inser att jag måste uppdatera lite tätare inpå träningarna för att kunna hålla i sär dem.
Lilla vilade.
 
Fredagen den 11 augusti var jag ledig. Passade därför på att rida hästarna på förmiddagen. Först ut var Lilla. Vi tog Årundan för att hon skulle få sträcka lite på benen. Årundan är annars lite i kortaste laget men ibland är det lagom med en kort runda också.
 
Hisan trimmades i Warren-Haistings. Jag njuter varje dag som det funkar att rida på gräset där. Bra mycket bättre än en dammig ridbana och kan man vara ute så föredrar jag det alla gånger. Det är allt för många månader då ridhuset är att föredra för att jag ska vilja rida där inne under sommarhalvåret.
 
Eftermiddagen spänderade jag med andra aktiviteter som involverade hästar fast på ett helt annat sätt.
 
Lördagen den 12 augusti begav jag mig ner till Vrångabäck med Lilla. På schemat stod ett distanspass på vägarna där nere. Vi red 23km på 2h och 10 min. Det var en lite lägre hastighet än på tävling men gav en bra indikation på var vi stod rent träningsmässigt ändå.
Vi tog ett varv på travbanan när vi ändå var i krokarna. Lilla bjöd mig på en riktig åktur i bästa montéstilen. Hon är så kul min kära lilla svarta. Klockren trav dessutom och hon har så fantastiskt steg, det är nästan synd att vi lagt ner travet men jag står fast vid mitt beslut där.
 
Hisan vilade.
 
Söndagen den 13 augusti var vi i Ringsjöorten och tävlade. Jag har verligen inte fått det att stämma på den banan i år. Vi brukar få bra rundor där men inte nu.
Ett stopp fick vi. Vilket var helt mitt fel, ett dåligt visat hinder och Hisan var inte helt framme. Vi kom ju runt i alla fall.
Jag strök mig från andra klassen då jag bet mig själv rätt hårt i läppen i stoppet och kände mig lite omtumlad. Eftersom jag inte är helt tillbaka när det gäller självförtroende så vågade jag inte tro att jag skulle våga rida så som skulle behövas när hindren dessutom höjdes lite. Kanske lite mesigt men ändå.
 
Lilla vilade.
 
Måndagen den 14 augusti blev det Årundan med Lilla. Jag jobbar på att få henne att fatta galopp på de här korta rundorna. Idag var galoppen fint, kort och rund. Det tar sig även om det går långsamt. Men långsamt tror jag är rätt väg när det kommer till att lära nya saker på ett hållbart vis.
 
Hisan trimmades på nytt i Warren-Haistings.
 
Tisdagen den 15 augusti åkte vi på nytt till LEslöv för hoppträning. Dagens övning bestod i en serie med räcke in tre språng, kombination med räcke räcke ett språng och  fyra språng oxer ut. Vi vände sedan på det. Hisan hoppade väldigt bra på övningen men jag tycker inte att jag rider så bra i sådana här övningar. Jag tycker inte riktigt att jag hinner med mellan hindren utan mer håller i och "blundar" men jag får helt enkelt lära mig att blir snabbare. Ingen tvekan från Hisans sida vilket är himla bra.
 
Lilla vilade.
 
Onsdagen den 16 augusti red jag på nytt Årundan med Lilla. Den här gången fattade hon galopp riktigt fint. Nästa på hjälpen. Ett riktigt framsteg. Det är inte befäst än men vi kommer att komma dit så småning om.
 
Hisan vilade.
 
Torsdagen den 17 augusti red min medhjälpare Hisan. Lilla fick vila för jag hade annat inte hästrelaterat på agendan. Det var Malmöfestival och jag ville se en artist på kvällen. Så stallet fixades fort.
 
Fredagen den 18 augusti efter jobbet ville inte vädret riktigt som jag ville. Jag hade egentligen planerat att rida hästarna men det riktigt pissade ner så kvällen spenderades i stället i sadelkammaren där persedlarna fick lite kärlek. Det har helt enkelt regnat för mycket den här sommaren och jag har trotsat regnet och blivit blöt så otaliga gånger att jag helt enkelt tröttnat.
 
Lördagen den 19 augusti startaded jag morgonen med att ta med mig båda hästarna ner till Kumlatofta. Jag slog nämligen två flugor i en smäll och skulle både tävla Hisan och träna Lilla.
 
Mot lördagsäventyret
 
Först blev det tävling. 90cm i en klass som vi egentligen skulle bara nolla. Men mina nerver var inte med mig och jag "fesred" vilket renderade två stopp.
Till andra klassen lyckades jag ladda om och med massa beröm till Hisan fick jag honom på helt andra tankar och mig själv till att våga rida. Runda nummer två blev en dubbelnolla vilket jag är sjukt glad över. Igen var vi väldigt långsamma i omhoppningen så någon placering blev det så klart inte. Men det är inte allt, en bra runda är en bra runda och den ska sättas på vinnarkontot och användas för att boosta självförtroendet.
 
 
Lilla gick senare ett travpass innan vi åkte hem. Det blev 1,5 mil med en medelhastighet på 11,6km/h. Vi fick även en galopp på slutet som var riktigt fin. Hon kommer att fatta det här med galoppen inom en kortare tidisperiod nu. Vi är snart där och kan börja träna i galopp på riktigt.
 
Söndagen den 20 augusti åkte jag och Lilla till Öveds och skrittade ihop med mina distansvänner. Det blev en riktig långrunda på nästan 1,5 mil och det tog 2h och 20 minuter att komma runt. Man kan inte skritta för mycket och det är bra mycket roligare att göra det i sällskap.
Efteråt lämnade jag Lillas sadel för omstoppning då ena delen av mitt skrittsällskap brukar stoppa om mina sadlar så var det väldigt smidigt att hon kunde ta sadeln där och då.
Det är ju helt enkelt så att alla milen hon tränas med sadeln gör att det sitts ner något kopiöst. Inte så konstigt kanske utan i stället väldigt logiskt. Nu närmar sig tävling för henne igen så det är viktigt att allt är i ordning.
 
Hisan vilade.
 
Måndagen den 21 augusti blev det trim för Hisan. Melonbanan den här gången för det hade regnat och gräset på Warren-Haistings skulle kunna vara halt. Hisan tränade på bra och kändes fin. 
Båda hästarna fick nya pjux innan.
 
Lilla vilade.
 
Tisdagen den 22 augusti blev det årundan igen för Lilla med sadeln på omstoppning så dammade jag av min galoppsadel. Det var första gången jag red henne i en sådan sadel. Som vanligt är inget konstigt för Lilla utan hon tuffade på som den stjärna hon är. Jag var däremot lite instabil i sadeln. Det är år sedan jag red i den senast och med lite kortare läder var balansen så där. Jag får nog ta och öva på sådant där lite igen. Ryggen var inte alls särskilt glad i tilltaget däremot... alltså min rygg. Kanske ska jag lägga mina jockey-ambitioner helt på hyllan helt enkelt.
 
Räsersadel
 
Hisan vilade.
 
Onsdagen den 23 augusti Lilla hade besök av massören. Det är galet vad skönt hon tycker att det är att bli knådad. Ögonenen blir alldeles dimmiga och mulen blir lång som en elefantsnablel. Nästa gång måste jag vara bättre med med kameran för att fånga det på bild för jag är superkass på tajmingen när det kommer till att fånga de där ögonblicken, ha ha.
 
Efteråt blev det trim för Hisan på Melonbanan igen. Nu hade det regnat igen och tyvärr var underlaget helt superdåligt. Det var liksom lerhalt bitvis. Vi försökte ändå träna så gott det gick men det blev mest skritt och fattningar och avsaktningar. Nu är det ju inte direkt några små skurar som kommer men det är galet att underlaget sviker så.
 
Dammat av dressyrsadeln... var ska detta sluta?
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0