Sommarkollot är över

Onsdagen den 2 augusti vilade Lilla. Jag red på tur med Mogge. Hisan var också med med Camilla på ryggen. Vi hade en jättetrevlig tur bortsett från flugorna.

Torsdagen den 3 augusti var det hoppträning i Eslöv igen. Övningen bestod i att hoppa bana. Träningen kryddades av ett åskoväder som låg i horisonten och mullrade. Det kom bitvis även ganska kraftiga skurar. Jag skulle ljuga om vi inte blev störda av vädret även om vi vid det här laget är någorlunda vana vid eländet.
Lagom till när vi var klara med passet drog det riktiga ovädret in med blixt och dunder. Jag hade lika gärna kunnat sadla av Hisan i en dusch för jag var helt genomblöt efteråt, och då tar det ju inte en evighet att ta av hästen utrustningen direkt.

Väl tillbaka igen hade det hållit upp och jag tog ut Lilla på en bensträckarrunda med skutt över stock och galopp hemåt. Galoppen kändes fin. Nu är det bara fattningarna som vi ska sätta också.

Fredagen den 4 augusti var vilodag för hästarna. Vi tvåbenta slet i stället med att lasta in hösilage i stallet i Flyinge. Det gick bra mycket snabbare än förväntat. Mest för att vi var ett härligt gäng med folk som jobbade på bra. Min tidigare erfarenhet av höintag är att det tar en evinnerlig tid men vi var klara med att släpa in 70 balar på mindre än en halvtimme.
Efteråt fixade jag i ordning i stallet inför ”hemflytt” från sommarkollot i Blentarp.

Lördagen den 5 augusti, stora hemflyttardagen. Stallet i Blentarp städades ur och kusinen kom för att hämta hem Mogge. Vi lastade och åkte samtidigt vilket var helt perfekt. Ingen häst blev kvar längre och det kändes som om alla tre var nöjda med den lösningen.

Väl tillbaka i Flyinge gick Hisan och Lilla i hagen tills jag plockat rätt alla grejer från efter sommaren. Hur kan man ha så många saker till två hästar? Och hur i hela friden kunde jag få med mig så mycket ner till Blentarp? Jag kanske inte borde nämna att jag hade hur mycket som helst hemma för tvätt också...

Söndagen den 6 augusti var det back in business igen.
Hisan och jag var i Vomb och red med rabarberna. Vi avverkade 1,8 mil på två timmar blankt. Inte så snabbt med andra ord men vi galopperade rejält.
Att det regnade när vi lastade i Flyinge behöver jag väl inte nämna. Det är ju mer regel än undantag nu. Men allt regnande har gjort Vomb-slingan väldigt trevlig och kompakt. Den kan annars bli rätt lös vid torka.

Efteråt åkte jag med Lilla till Jan för att köra ett jobb. 2 mil på 1h 20 minuter körde vi så det gick rejält mycket fortare än med Hisan, vilket så klart var meningen.
Lilla var jättefin och travade på som en klocka. När vi sparrade mot Hjärtat låg vi som max i 50km/h. Det är riktigt bra fart även om det var toppen och inte machfarten så att säga.
Vi skrittade av rejält efteråt och pulsade ner snabbt när vi kom in i stallet. Ett bra jobb med andra ord skulle jag säga.

Måndagen den 7 augusti vilade Lilla. Hon fick en rykt och lite massage av mig efter bästa förmåga.
Hisan gick ett kortare trimpass på Melonbanan. Jag passade på att försöka tänka på min position. För det är mycket i den mina problem sitter, och problemen med positionen kommer av skadeproblemen. För jag har märkt att jag även avsuttet lätt ”faller ihop” med överlivet. Jag tror att det sitter mycket i brist på styrka och det går troligtvis att jobba upp. Men så fort jag får känningar i rygg eller höft så är jag tillbaka i samma gamla dåliga vanor, moment 22 med andra ord.
Med en mer upprätt matte går Hisan som en dröm, synd bara att jag typ säckar ihop av utmattning efteråt bara...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0