Debut för Lilla, Vomb och annat...

I torsdags fick jag lite feeling och tog med mig Lilla på hoppträning. Det var hennes absolut första ever. Hon har ju hoppat bana förut. På en P&J på Flyinge samma dag som jag bröt foten. Då sprang hon över hindren. Det gör hon gärna fortfarande, vi har inte höjt upp till någon höjd där man faktiskt måste hoppa. Men med hjälp av en travbom fick vi till ett par riktiga språng där Lilla landade i en fin galopp. Det är det vi ska bygg vidare på. Hopp och galopp. Målet är alltså inte att göra henne till hopphäst... tro inte det. Men det är ett sätt att locka henne till att fatta galopp ur en kort trav och förhoppningen är att hon ska stärka sig i det för att längre fram kunna fatta galopp utan hinder. Vi får se om teorin håller.
 
 
Hisan reds av min medhjälpare medan jag var iväg med Lilla.
 
I fredags var vila inplanerad för båda hästarna.
 
Lördagen bjöd på nytt på ritt i Vomb. Endast Lilla var med den här gången. Hisan fick ridas ut en kort sväng när jag var tillbaka igen. Viktigt är att de får komma ut på tur när jag har möjlighet att rida i dagsljus och när underlaget tillåter. Det gör hästarna så gott när det annars blir mestadels ridning inomhus när det är mörkt om kvällarna. Hisan var annars helt fokuserad på att rulla så mycket det bara gick i geggan i hagen. Jag var mindre imponerad av det tilltaget. Han var så pass inkletad i skit att jag fick duscha hela honom inklusive täcke för att ens kunna ta i honom. Bus-häst...
Lilla var fantastiskt fin i skogen. Mjuk och härlig. I två backar bjöd hon dessutom på galopp. Den första blev relativt kort då vi låg bakom en annan häst. Galopp nummer två var mer fullt ös medvetslös. Men vi får vara glad för att galoppen kom så här långt. Samlingen utomhus får komma bra mycket längre fram.
 
Idag söndag vilade Lilla. Hisan, som var lite mindre kladdig för dagen fick gå en ny lite längre uteritt med fokus på galoppen. Jag ville att han skulle galoppera framåt med stora språng, inte snabbt. Planen funkade och han blev väldigt fin.Grusvägarna var fina nu när de är så blöta så det gäller att passa på när det är fina galoppvägar som bjuds.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0