Långhelg

Torsdagen den 25 maj skrittade jag Lilla runt årundan. Hon var pigg som vanligt. Hisan trimmades på nytt i Warren-Hastings.
 
Fredagen den 26 maj blev det massa pyssel för mig. Lilla badades och båda hästarnas utrustning putsades. Jag såg till att packa alla grejer. Det är mycket som ska packas till en distanstävling. Hela bilen blir full och det är en massa grejer som kommer med för att ha som extra. Jag har en lång checklista i mobilen. Utan den hade jag glömt hälften. Det lite roliga är när man sedan åker på en hopptävling. För det känns verkligen som om man glömt massor. Där har man ju bara med sadel, träns och behskydd till hästen liksom.
 
Lördagen den 27 maj ringde klockan vid 03:00. Helt okristligt tidigt. Men vi behövde fodra oss själva och sedan även hästarna innan vi skulle iväg. Resan upp till Glimåkra tog 1,5h.
 
Det lovades riktgt varmt väder och det var knappt att det gick att ha annat än långärmat innan starten gick ens. 
 
Lilla kom iväg bra och första rundan gick som en dans. Hon pulsade in fint och drack som hon skulle efter första milen och i pausen. 
 
 
På slinga två drack hon fint och var pigg. Men i vetgate kom inte pulsen ner. Jag var lite orolig ute på slingan just för att hon hade problem med pulsen förra året också då det också var varmt, så jag såg till att lägga in mycket skritt och dessutom ta det lugnt in till ankomsten på slinga två, men det hjälpte ju inte. Kontentan blev uteslutning för hög puls även detta år. Så magplask i den internationella debuten med andra ord. 
Lilla ska ta det lugnt nu för att verkligen återhämta sig efter överhettningen och jag ska fundera över olika strategier för att komma till rätta med hur hon klarar eller inte klarar värme. Jag måste lära mig hur hennes puls funkar under ansträngning i värme. Därför ska en pulsmätare som kan sättas på sadeln införskaffas och bättre tekniker för kylning ska testas.
 
Vi kommer igen, efter vila och omstrukturering. Men vi har inte bråttom alls. Det får ta tid.
 
Söndagen den 28 maj var det hoppning för Hisan som stod på schemat. Platsen var Ribersborg i Malmö. En av mina favorittävlingsplatser. 
 
Jag hade anmält ner oss till 90cm. Detta för att få en positiv upplevelse efter förra veckans stolpe ut och uteslutning på grund av stopp. 
Min träningsvärk var mindre än jag trodde att det skulle vara vilket bara var positivt. 
 
Rundan gick enligt plan. Hisan var mer aktiv i bakbenen och bjöd på hindren. Vi fick två språng där jag var efter i hoppen men nollade rundan. 
 
 
Skönt att ha en runda som gick som tänkt att ta med till kommande tävlingar. Och bra för mig att kunna hämta upp nederlaget från dagen innan. 
 
 
 
Vi strök oss från den andra klassen jag var anmäld till då det var väldigt varmt även denna dag och jag inte ville ha Hisan stående i kvav luft i släpet. Vi tar 1m på nästa tävling igen. Jag behöver inte ha bråttom med hoppningen heller. 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0